Monday, July 31, 2017

CDL School Bus Endorsement - Exam 7 - 36 Questions

By Gary Boutin

1. It is best to wear your seat belt:

a. At all times.
b. Unless you will not be driving over 35-mph.
c. Only on sand, gravel, or ice covered roads.
d. Only if your bus holds more than 27-people.

2. If you have riders aboard, you should never fuel your bus:

a. Without a fire bottle beside you.
b. In a closed building.
c. Without attaching the grounding cable.
d. With any of the windows open.

3. Which of these statements about hazards is true?

a. A car with out-of-state license plates is a hazard because that state may not have inspection laws.
b. Movement inside a parked car could mean that a person is about to step out of it.
c. If you can see any part of another vehicle, assume the driver sees you.
d. All of the above are true.

4. Which will most affect the amount of traction that your bus will have?

a. The drive wheels.
b. The type and condition of the road surface.
c. The size of the tires.
d. Horsepower.

5. To be safe always maintain a minimum following distance. This is the distance your vehicle travels in:

a. 2-seconds.
b. 4-seconds.
c. 6-seconds.
d. 8-seconds.

6. Where must passengers who are standing remain while the bus is underway? 

a. On buses where permitted they must stand at the back of the bus.
b. On buses where permitted they must stand behind the standee line.
c. Passengers are never allowed to stand on buses.

7. Can the emergency exit door be opened when the bus is underway?


a. Never drive with an open emergency exit door.
b. The emergency exit door must be open.
c. The emergency exit door will be opened whenever the bus is stopped.

8. If you should discharge an unruly passenger where should this be done? 

a. Within the city limits of an incorporated city.
b. Only at a bus terminal.
c. At a place that is safe for them.

9. Which can cause the most dangerous driving condition in poor weather? 

a. Rain.
b. Ice.
c. Snow.

10. What should you do when driving for a long period? 

a. Keep the window rolled down.
b. Take regular breaks.
c. Drink coffee.

11. Should you start to pass another vehicle before a no-passing zone? 

a. Yes, if you begin your pass before you reach the solid yellow lines.
b. Only if the pass can be completed safely before the no-passing zone.
c. Yes, if no oncoming traffic is coming.

12. On a two-lane road can you pass a car that is passing another vehicle?
 
a. Yes.
b. Yes, only if the person knows you are passing them.
c. No.

13. Why must you be careful when passing a heavy vehicle going downhill?

a. The other driver cannot see you as easily as he can when going uphill.
b. The heavy vehicle may be picking up speed.
c. It is illegal to pass a vehicle going downhill.

14. Why is it harder to pass at night? 

a. You cannot judge distance as well because of oncoming headlights.
b. Your own headlights do not give you enough light to pass.
c. Other drivers cannot see you at night.

15. When passing a vehicle at night what is important to remember?
 
a. Have your high-beams on.
b. Use your low-beams.
c. Flash your lights.

16. Before passing many drivers make the mistake of:

a. Following too far behind.
b. Following too closely.
c. Turning their blinker on too soon.

17. Why should you be aware of a car in front of a car you will be passing? 

a. It may try to pass also.
b. It might get a flat tire.
c. To be sure you can safely return to your lane after completing the pass.

18. Why does it require more time for the eyes to adjust at night? 


a. There is less light at night.
b. Different parts of the eyes are used.
c. Both a and b.

19. When are drivers more likely to be tired? 

a. When they first get up in the morning.
b. After lunch.
c. At night.

20. What may be the only notice that drivers following you have at night? 

a. Your taillights.
b. Your back bumper.
c. Your rear window.

21. When can your rear view mirrors be a handicap to you at night?
 
a. When they make other objects seem closer than they are.
b. When the glare of other headlights in them blinds you.
c. When they do not show your blind spots.

22. If you are trying to avoid the glare of oncoming headlights you?

a. Are looking to the right edge of the road and could miss tinted windshields.
b. Are looking to the right edge of the road and could miss fog lights.
c. Are looking to the right edge of the road and could miss a threat from the left.

23. Which of the following is much harder to judge at night?
 
a. The time.
b. Your strength.
c. Distance.

24. Should you cross over to the far left lane as soon as you enter a freeway? 

a. Yes as long as you are careful.
b. No work over to the left lane when it is safe to do so.
c. Yes but if you have an accident it is your fault.

25. What should you do if you miss your freeway off ramp? 

a. Put the vehicle in reverse and go back to the off ramp.
b. Cross over the median and make a U-turn.
c. Take the next off ramp.

26. When you are on the freeway what speed must you maintain? 

a. That is the average of other drivers.
b. That is slower than the other drivers.
c. That is faster than the other drivers.

27. Why is it important to keep a safe following distance on the freeway? 

a. So you will not get a ticket for tailgating.
b. So you can adjust quickly if traffic comes to a complete stop.
c. So you will save fuel.

28. When can you park on the freeway? 

a. When you need to stop to look at a map.
b. When you need to get out and stretch your legs.
c. Only in emergencies.

29. If red is reflected back from pavement markings you are going? 

a. In the right direction on the freeway.
b. To be coming to the end of the freeway.
c. In the wrong direction on the freeway.

30. When entering the freeway your best strategy is to? 

a. Try to keep your speed low.
b. Merge at or close to the speed of traffic on the freeway.
c. Stop until there is a spot to enter.

31. When preparing to turn left how should you keep your wheels pointing? 

a. To the left.
b. To the right.
c. Straight ahead.

32. What is the best tactic to use before crossing an intersection?

a. Look right, then left, then right again.
b. Look left, then right, then left again.
c. Look to the rear, then ahead and then to the rear again.

33. What is a yield sign? 

a. A yield sign tells you to stop.
b. A yield sign tells you to slow down and be ready to stop.
c. A yield sign tells you to slow down to ten miles per hour.

34. How should an intersection with flashing red lights be treated? 

a. As if it was controlled by stop signs.
b. As if it was a two-way intersection.
c. No special treatment must be given to the intersection.

35. The light turns green and as the car ahead starts forward you? 

a. Wait a moment so that you will have a safe following distance.
b. Proceed as closely as possible behind that car.
c. Stop at the limit line to make sure it is safe.

36. How does failing to look far enough in front of you affect your driving?
 
a. It can cause your vehicle to weave in and out.
b It can cause you to stop too smoothly.
c. It can cause you to be in the wrong gear.

Answers:

1. a
2. b
3. b
4. b
5. b
6. b
7. a
8. c
9. b
10. b
11. b
12. c
13. b.
14. a
15. b
16. b
17. c
18. c
19. c
20. a
21. c
22. c
23. c
24. b
25. c
26. a
27. b
28. c
29. c
30. b
31. c
32. b
33. b
34. a
35. a
36. a  

Note: All the test have duplication questions sometimes with different wording. Some tests more than other, because the DMV want to make sure you understand these area of the commercial driving exams.

  • Cookie Alert: European Union laws requires that you know that this blog uses cookies. If you are concerned about this please click here to see how Google uses this information.
 
Note: The DIY Class-A Drivers License Tests assumes no liability for omissions, errors or the outcome of any driving tests. The reader must always exercise reasonable caution, and follow current driving regulations that may apply for each test. All rights reserved. © Copyright 2011-

No comments:

Post a Comment