Saturday, June 17, 2017

CDL Combination Endorsement - Exam 2 - 36 Questions

COMBINATION
ENDORSEMENT

EXAM 2
By Gary Boutin

A combination vehicle is a rigid truck towing one or more trailers. California Combination: A 10-wheeled straight truck pulling a 2-axle full trailer.

1. When you are uncoupling a loaded trailer, lower the landing gear until it:

a. Makes firm contact with the ground.
b. Makes contact with the ground and lifts the trailer off the fifth wheel.
c. Just reaches the ground.

2. When should you use chocks to park a trailer not equipped with spring brakes?

a. Never.
b. Always.
c. Only when it will be parked on an incline.

3. You have uncoupled a trailer and you want to inspect the landing gear. This tractor should be positioned.

a. With the tractor frame under the trailer.
b. Completely clear of the trailer.
c. With the fifth wheel directly beneath the kinpin.

4. Your are coupling a tractor to a semitrailer. You have backed up but are not under it. What should you hook up before backing under the semitrailer?

a. The emergency and service air lines.
b. The electrical service cable.
c. Nothing, back up and lock the fifth wheel.

5. You want to inspect the trailer supports. You should place the tractor transmission in which gear you have uncoupled the trailer?

a. Low Reverse.
b. Neutral.
c. High reverse

6. When checking the trailer's emergency brakes, the tractor protection control valve should be placed in the __________ position.

a. Normal.
b. Neutral.
c. Emergency.

7. You should not back a tractor under a trailer until the whole air system is:


a. Empty.
b. At normal pressure.
c. Between 60 and 80-psi.

8. Which of these statements are true?

a. The brake and suspension systems of combination vehicle work best with a light load.
b. Light vehicle need more braking power to stop than heavy ones.
c. Bobtail tractors can take longer to stop than a combination vehicle.

9. You are coupling a semitrailer to your tractor but have not yet backed under it. The trailer is at the right height when:

a. The kinpin is about 1-1/4 inches above the fifth wheel.
b. The end of the kinpin is even with the top of the fifth wheel.
c. It will be raised slightly when the tractor is backed under it.

10. Your are hooking to a tractor to a semitrailer and have backed up but are not under itj. What should you do before backing under the trailer.

a. Hook up the electrical service cables.
b. Hook up the emergency and service air lines.
c. Connect the ground cable.
d. Nothing, back up and secure the fifth wheel to the trailer.

11. After pushing the trailer supply  valve,  you should not move the tractor until the whole air system is.

a. Charging.
b. At normal  pressure.
c. Bled down to half the maximum pressure.
d. Between 50 and 60-psi.

12. There are two things that a driver can do to prevent a rollover. They are: (1) Keep the cargo as close to the ground as possible and:

a. Make sure that the brakes and properly adjusted.
b. Keep both hands firmly on the steering wheel.
c. Reduce speed before entering turns.
d. Keep the fifth wheel free play loose.

13. With the engine off and the brakes released, a combination vehicle air brakes system should not leak more than how may psi in one minute.

a. 1-psi in one minute.
b. 2-psi in one minute.
c. 3-psi in one minute.
d. 4-psi in one minute.

14. The fifth wheel locking lever is not locked after the jaws close around the kinpin. This means:

a. The trailer will  not swing on the fifth wheel.
b. You cannot set the fifth wheel for the proper weight distribution.
c. The hand valve is released and you may drive away.
d. The coupling is not correct and should be corrected before driving the coupled unit.

15. A driver crosses the air lines when hooking up to a trailer. What will happen?

a. The hand valve will apply the tractor brakes instead of the trailer brakes.
b. The brakes pedal will  work the trailer spring brakes instead of the air brakes.
c. If the trailer has no spring brakes, you could drive away but you would not have trailer brakes.
d. The brakes lights will not come on when the brake pedals is pressed.

16. When inspecting pipes, connections and hoses for leaks pay special attention to:

a. Joints.
b. Suspension Wear
c. Long sections.

17. An emergency forces you to stop your tanker quickly or crash you should:

a. Use light pressure on the brakes pedal.
b. Lock the brakes using pedal and hold it there.
c. Use controlled or stab braking.

18. A traffic emergency requires you leave the road and escape to the shoulder. If possible, slow down to ____ mph before using your brakes.

a. 20-mph.
b. 30-mph.
c. 40-mph.

18. Transporting liquid in tanks require special care for two reasons. One reason is the ______ of gravity.

a. Flat.
b. High.
c. Offset.

20. A full tank of dense liquid such as some acids:

a. Gives you more stability for going around turns.
b. May often exceed legal weight limits.
c. Should only be carried in smooth bore tanks.

21. Portable tanks attached to the truck:

a. Are not permanently attached to the truck.
b. Can only be loaded when they are attached to the vehicle.
c. Are not allowed to carry loads of 1000-gallons or more.

22. You should know the outage amount for the liquid you carry because:

a. You must unload some liquid at a faster rate than others.
b. Some liquids expands more than other when they get warm.
c. Outage cannot be changed once you are under way.

23. You are coupling a semitrailer to your tractor but have not yet backed under it. The trailer is at the right height when:

a. the kinpin is about 1 1/4-inches above the fifth wheel.
b. the end of the kinpin is even with the top of the fifth wheel.
c. It will be raised slightly when the tractor is backed under it.

24. After pushing the trailer supply valve,  you should not move the tractor until the whole air system is.

a. Charging.
b. At normal  pressure.
c. Bled down to half the maximum pressure.
d. Between 50 and 60-psi.

25. After you supply air to the trailer, make sure the air lines are not crossed and the trailer brakes are working. You do this by:

a. Turning on the braking brakes from the cab.
b. Watching your mirrors to see if the trailer lights come on.
c. Applying/releasing the trailer requires the shortest stopping distance.
d. Cross your finger and hope for the best.

26. A tractor with a(n) ________ trailer requires the shortest distance.

a. Empty.
b. Lightly loaded.
c. Fully loaded
d. Two-thirds fully loaded.

27:  In general the higher your truck's center of gravity the:

a. Easier it is to turn around corners.
b. More stable it is when turning.
c. Easier it is to turn over.
d. Easier on city streets.

28. You are driving a combination vehicle. The trailer breaks away and pulls apart both air lines. You would expect the trailer brakes to come on and the:

a. Tractor to lose air pressure.
b. Trailer supply valve to stay open.
c. Tractor protection valve to close.
d. Trailer supply valve to stay closed.

29. You are driving a combination vehicle. If the service air lines come apart but the emergency lines stays together, what will happen right away?

a. The trailer's air tank will exhaust through the open line.
b. The emergency trailer brakes will come on.
c. Nothing is likely to happen until you try to apply the brakes.
d. The trailer's air tank will be secured.

30. Under good driving conditions, you should leave at least one second of space between your vehicle ahead for every ______ feet of your vehicle length. 

a. 10.
b. 20.
c. 25.
d. 30.

31. When you are uncoupling a loaded trailer, lower the landing gear until it:

a. Makes firm contact with the ground.
b. Makes contact with the ground and lifts the trailer off the fifth wheel.
c. Just reaches the ground.
d. Just reaches the fifth wheel.

32. You have uncoupled a trailer and you want to inspect the landing gear. The tractor should be positioned:

a. With the tractor under the trailer.
b. Completely clear of the trailer.
c. With the fifth wheel directly beneath the king pin.
d. With the tractor over the trailer.

33. Shut-off valves can be found at the front and back of each trailer.

a. True
b. False

34. Charge the trailer air brake system and push the air supply knob in. Shut the engine off. Step on and off the brake pedal several times to reduce the air pressure in the tanks. The trailer air supply control should pop out when the air pressure falls into the pressure range specified by the manufacturer.

a. This is how can you test the tractor protection valve.
b. This is how can you test the trailer emergency brakes.
c. This is how can you test that air flows to all trailers.
d. This is how can you test the trailer service brakes.
e. This is how you test the air pressure gauge.
f. None of the above.

35. To drive, you need to raise the landing gear only until it just lifts off the pavement.

a. True
b. False

36. What is the first thing you should do in an attempt to recover from a trailer skid?

a. Brake harder.
b. Steer with the trailer.
c. Sound the air horn.
d. Stop using the brake


Questions 33 to 36 were obtained from Free CDL Practice Tests.

Answers:

1. a
2. b
3. a
4. a
5. b
6. c
7. b
8. c
9. c
10. b
11. b
12. c
13. c
14. d
15. c
16. a
17. c
18. a
19. a
20. b
21. b
22. c
23. b
24. b
25. c
26. c
27. c
28. c
29. c
30. a
31. a
32. a
33. b
34. a
35. b
36. d

Note: All the test have duplication questions sometimes with different wording. Some tests more than other, because the DMV want to make sure you understand these area of the commercial driving exams.

  • Cookie Alert: European Union laws requires that you know that this blog uses cookies. If you are concerned about this please click here to see how Google uses this information.
 
Note: The DIY Class-A Drivers License Tests assumes no liability for omissions, errors or the outcome of any driving tests. The reader must always exercise reasonable caution, and follow current driving regulations that may apply for each test. All rights reserved. © Copyright 2011-

No comments:

Post a Comment